Bendik Riis, ”Obduksjon av myten” er en teaterforestilling om kunstmaleren Bendik Riis fra Fredrikstad. Forestillingen bygger på intervjuer av Fredrikstads lokalbefolkning, tidsvitner og eksperter, samt brev, dikt og malerier av Riis. For de fleste var han kjent som en stor kunstner, men for mange var han bare en eksentrisk by-original. Forestillingen tar et dyp dykk inn i myten Bendik Riis som eksisterer i folkebevistheten i Fredrikstad.

Hvordan blir myten om Riis skapt av mennesker rundt han? Hvilken historier om han finnes fortsatt der ute? 
Forestillingen bygger på et to års forskningsprosjekt av Bendik Riis liv og virke av Per Magnus Barlaug og Corentin JPM Leven. Forestillingen stiller også sporsmål til hvordan vi arkiverer kunst? Og hva blir etisk riktig i forhold til en person som Bendik Riis, som mesteparten av sitt liv var umyndiggjort? Hvordan håndterer vi et menneske som så mange mennesker har ulike oppfatninger av? Missforstått kunsner eller byoriginal?

Regi Corentin JPM LEVEN Scenografi Heidi DALENE Skuespiller Per Magnus BARLAUG Skuespiller Anders TOUGAARD

Sponset av Kulturrådet-Fond for lyd og bilde, Fredrikstad 450 år jubileet, Fredrikstad Kommune, Østfold Fylkes Kommune, Fond for Utøvende Kunstnere(FFUK), Blå Grotte Kulturhus/Theatre.
Photos by Harry Johansson/FredrikstadBlad_2017

You may also like

Back to Top